Γιατί ανοξείδωτος χάλυβας στην επαγγελματική κουζίνα

cabinet-detail--02-bambas-frost-logo-304-stainless-steel(1)

Υπάρχει λόγος που τα περισσότερα εστιατόρια και μπαρ χρησιμοποιούν ανοξείδωτα προϊόντα στις κουζίνες τους: το ανοξείδωτο έχει υψηλή αντοχή στο χρόνο και στις θερμοκρασίες, και είναι ασφαλές για την επεξεργασία τροφίμων πάνω σε αυτό. Αυτοί οι δυο παράγοντες είναι πολύ σημαντικοί για τη λειτουργία της κουζίνας. Συνηθίζεται να τοποθετούνται προϊόντα ανοξείδωτου χάλυβα σε όλα τα σημεία της επαγγελματικής κουζίνας .

Ας αναλύσουμε όμως κάποια βασικά χαρακτηρίστηκα του ανοξείδωτου χάλυβα :

  • Ο ανοξείδωτος χάλυβας και συγκεκριμένα ο ωστενιτικός (σειρά 300) περιέχει πολύ λίγο άνθρακα και μεγάλη ποσότητα χρώμιο, με αποτέλεσμα να είναι πολύ ανθεκτικός στη διάβρωση. Είναι άφλεκτος και πολύ εύκολο να διατηρηθεί καθαρό καθώς δεν χρειάζεται σκληρά καθαριστικά για την επίτευξη της λαμπερής του εμφάνισης.
  • Ο ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιείται επίσης σε επαγγελματικές κουζίνες εστιατορίων, νοσοκομείων και σε εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων γιατί είναι εύκολο να καθαριστεί και είναι μη πορώδες υλικό, που σημαίνει ότι δεν απορροφά την υγρασία όπως άλλα υλικά πχ. το ξύλο. Η ιδιαιτερότητα αυτή, το καθιστά μια ασφαλή επιλογή για αυτούς τους επαγγελματικούς χώρους, γιατί εμποδίζεται η ανάπτυξη διαφόρων βακτηριών και ιών.
  • Ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν χρειάζεται συντήρηση. Παρά το γεγονός ότι κατά τη χρήση μπορεί να δημιουργηθούν γρατσουνιές στην επιφάνεια, αυτές μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με ένα καθαριστικό μετάλλων και μαλακό πανί. Σε σχέση με άλλα υλικά, τα οποία μπορεί να ραγίσουν ή να σπάσουν, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι πολύ πιο ανθεκτικός. Επίσης δεν χρειάζεται αλλαγή λόγω κιτρινίσματος ή ραγίσματος.

Η BAMBAS frost χρησιμοποιεί ανοξείδωτο χάλυβα AISI 304 της σειράς 300 (ωστενιτικός). Με ελάχιστη περιεκτικότητα σε χρώμιο 18% και 8% σε νικέλιο, με μέγιστη περιεκτικότητα σε άνθρακα 0,08%. Είναι ένα κράμα ανοξείδωτου που παρέχει την απαραίτητη προστασία, αντοχή και σιγουριά για την σκληρή επαγγελματική χρήση.

kitchen

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση