Αποθηκεύστε τα τρόφιμά σας στην σωστή θερμοκρασία

Η αποθήκευση των τροφίμων πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και στην κατάλληλη θερμοκρασία.  Διαφορετικά, η ποιότητα και η ασφάλεια τίθεται σε κίνδυνο. Τα κατεψυγμένα τρόφιμα πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες που θα τα διατηρήσουν κατεψυγμένα. Ενώ τα περισσότερα νωπά – δυνητικά επικίνδυνα- τρόφιμα πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία 5 ° C ή χαμηλότερη, άλλα μπορεί να έχουν διαφορετικές απαιτήσεις θερμοκρασίας. Είναι πολύ σημαντικό τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου να μην αποθηκεύονται περισσότερο χρονικό διάστημα στην επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας από ό, τι είναι απολύτως απαραίτητο.

Προϊόν Θερμοκρασία αποθήκευσης
Φρέσκο κρέας Αποθήκευση σε εσωτερική θερμοκρασία 5°C (41°F) ή χαμηλότερα
Φρέσκα πουλερικά Αποθήκευση σε εσωτερική θερμοκρασία 5°C (41°F) ή χαμηλότερα
Φρέσκο ψάρι Αποθήκευση σε εσωτερική θερμοκρασία 5°C (41°F) ή χαμηλότερα
Ζωντανά οστρακοειδή Αποθήκευση σε θερμοκρασία 7°C (45°F) ή χαμηλότερα
Αυγά Αποθήκευση σε θερμοκρασία αέρα 7°C (45°F) ή χαμηλότερα
Γαλακτοκομικά Αποθήκευση σε εσωτερική θερμοκρασία 5°C (41°F) ή χαμηλότερα
Παγωτό και παγωμένο γιαούρτι Αποθήκευση σε θερμοκρασία μεταξύ -14°C έως -12°C (6°F και 10°F)
Αεροστεγώς συσκευασμένα τρόφιμα Αποθήκευση σε θερμοκρασία προτεινόμενη από τον κατασκευαστή ή στους 5°C (41°F) ή χαμηλότερα-2
Κονσερβοποιημένη και ξηρά τροφή Αποθήκευση σε θερμοκρασία μεταξύ 10°C έως 21°C (50°F και 70°F)

FoodHygieneCertificate  
cabinet-detail-10